Loading...
Vereniging2018-09-17T13:59:32+00:00

Algemeen

Met 400 leden, ruim 35 jaar aan historie en een eigen botenhuis aan het Maastrichtse water is Saurus dé vereniging voor de student die van zijn studententijd een wereldtijd wilt maken.
Of het nu dagelijks en op topsport niveau is, of alleen als de zon hoog aan de hemel staat: bij Saurus wordt er volop geroeid. Trainers, fitness-apparatuur en een goed uitgeruste vloot staan ter beschikking van iedereen die zich wilt wagen aan de roeisport, dé studentensport bij uitstek. Binnen enkele jaren kan een beginnende roeier zich opwerken tot de internatonale top.
Maar Saurus is ook volop een studentenvereniging: een eigen pand met kroeg, een rijke structuur aan genootschappen, jaarteams en commissies en de mogelijkheid om op elk moment in de boot te stappen, maken Saurus zelfs tot de meest complete vereniging van Maastricht.

Wil jij van je studententijd een wereldtijd maken? Wil jij sporten én gezelligheid? Biertje zonder buikje? Grijp je kans en kom roeien bij Saurus! Saurus biedt alle leden een kans om naast hun studie en het roeien ook andere ervaringen op te doen.

– Schrijf met scherpe pen artikelen voor ons verenigingsblad.
– Integreer in het Maastrichtse dispuutsleven bij één van onze genootschappen.
– Haal je familie naar Maastricht op onze Broertjes & Zusjes- of Ouderdag.

– Leer schuren, zagen, lijmen, schroeven en onderhouden van de roeiboten.
– Gebruik je gladde babbel als commentator bij grote roeievenementen.
– Breng de liefde in de vereniging: vul de Saurus-maag met goed eten met de Mensa-commissie
– Representeer de Koninklijke Nederlandse Roeibond op roeiwedstrijden door heel Nederland
– Word een jaar lang bestuurslid van Saurus en doe ervaring op als manager.
– Doe je eigen ding en maak van Saurus de mooiste vereniging van Nederland!

Saurus staat ook bekend om de activiteit van haar leden buiten de vereniging, zoals in de universiteitsraden en de organisatie van de INKOM.

Bestuur

Voorzitter Jasper Keuning
Vice-voorzitter & Competitiecommissaris Bram Bugter
Secretaris Timo van de Wouw
Penningmeester Juliette van de Boel
Wedstrijdcommissaris Wybren Nauta
Botenhuiscommissaris Ida Dommerholt
Sociëteitscommissaris Jan-Marc Glowienke
Commissaris Extern Margot Beelen

Commissies

Wil jij een eigen draai geven aan je tijd bij Saurus? Sluit je dan aan bij een van onze commissies! Samen met een groep mensen zet jij je voor een jaar (of langer) in voor een gezamenlijk doel binnen Saurus. Deel uit maken van een commissie zorgt voor een betrokkenheid bij de vereniging, maar draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo vergroot jij je mensenkennis bij de Soccie, en bereid je je organisatievaardigheden uit bij DE-WIAcie. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en stap eens op een commissielid af met wat vragen, wie weet vind jij de commissie die bij jou past!

Genootschappen

Binnen Saurus hebben mensen de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een genootschap. Een genootschap bestaat uit een groep dames of heren, die met elkaar en met andere disputen van Nederland regelmatig deelnemen aan activiteiten of samen borrelen. De genootschappen van Saurus organiseren, samen met het verticaal, jaarlijks de Disputen Roeidag. Op deze dag doen disputen vanuit heel Maastricht mee aan een roeiwedstrijd, waar zij de voorafgaande weken voor getraind hebben onder begeleiding van Sauriërs. De genootschappen die Saurus kent zijn M.H.G. Librium, H.G. Sunergos, M.D.G. Nynève en M.D.G. Linque.

Verticalen

Naast genootschappen bezit Saurus ook een Heren Verticaal, zijnde M.H.V. Viramitas. Bij dit verticaal sluiten herenjaarteams zich in hun geheel aan. Net zoals de genootschappen, doet het verticaal aan verschillende activiteiten van andere disputen binnen studerend Nederland mee. Het is daarnaast betrokken in het organiseren van de Disputen Roeidag.

Disputen Roeidag

De Disputen roeidag,

Een dag waarop geheel studerend Maastricht nader tot elkaar komt op de sociëteit der M.S.R.V. Saurus. Deze dag staat geheel in het teken van een competitieve roei ervaring. Met een maandenlange training zullen de verschillende teams, bestaande uit 4 mensen, elkaar te lijve gaan op de prachtige Zuid-Willemsvaart. Met de zon op het gezicht is deze dag altijd een ware ervaring voor mensen die niet wekelijks bezig zijn met roeien. Schroom niet, naast het aanmoedigen van de verschillende teams zijn er voldoende kantactiviteiten waar men zich de dag mee door kan komen.

Door de dag heen is de dag ook in de vorm gegoten van een heus festival. Het zou toch zonde zijn als dit festival ’s avonds niet door gezet kon worden. Hiervoor stelt de M.S.R.V. Saurus zijn kroeg ter beschikking om de pret niet te drukken. ’s Nachts met de aftersun op de huid, stroomt deze kroeg dan ook vol met de ware winnaars en verliezers van het toernooi. Gelukkig vergeet men de rivaliteit die over de dag heen heeft geheerst en verbroedert zich, onder genot van de heerlijke muziek en het rijkelijke vloeiende gouden vocht.

Is dit een dag om bij te zijn? Die vraag kan alleen beantwoord worden door hem daadwerkelijk mee te maken en een eigen oordeel te vellen.

Hoogachtend,

GRAcie 1718

Saurus International Regatta

Welkom!

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseerde M.S.R.V. Saurus voor de vijfde maal de Saurus International Regatta (SIR). Dit jaar was het een bijzondere editie, omdat deze voor het eerst onderdeel was van de NOOC-bokaal voor eerstejaars- C4+’en.

De wedstrijd is een tweekamp over 1500 en 250 meter en vindt plaats op de Zuid-Willemsvaart te Maastricht. De SIR is onder meer een bijzondere wedstrijd omdat het de eerste grensoverschrijdende wedstrijd is: de start in België, de finish in Nederland.

Op deze prachtige dag konden jullie allen genieten van de bourgondische charmes die Limburg te bieden heeft. Op het mooiste en rustigste roeiwater van Nederland was het een mooie wedstrijd.

Wij hebben allemaal ontzettend genoten van de dag, en hopen jullie volgend jaar weer te mogen groeten!

Met rood-witte groet,
SIRcie ’17-’18

Bekijk hier de aftermovie van de SIR 2017 om een impressie te krijgen van de wedstrijd!

Partners

The Power of Being Understood’, is de slogan van accountant en belastingadviesorganisatie RSM. Sinds 2017 is RSM trotse naampartner van Saurus en werken wij op meerdere vlakken samen. Zo ook op de SIR, wellicht heb je ze al gespot op je rugnummer? Deze slogan is ook mooi toe te passen op het roeien, maar zeker ook op de SIR. Want probeer maar eens te roeien zonder je dat je elkaar begrijpt. Of denk aan de organisatie van deze wedstrijd, wellicht wat kleinschaliger dan de internationale organisatie RSM zelf (800 andere RSM-kantoren in 120 landen), maar ook voor onze SIR-commissie is het van uiterst belang dat ze elkaar begrijpen en goed samenwerken. Anders had hier vandaag niet geroeid kunnen worden. En net als RSM laat Saurus zich graag op het hoogste (internationale) toneel zien.

Boels Rental is één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om de verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Boels heeft dit jaar de SIR ontzettend geholpen in de voorbereiding van het evenement en dankzij en het leveren van veel benodigdheden rondom stroom, sanitair, logistieke en meer!

Op de SIR zal Swapfiets ervoor zorgen dat er langs de waterkant mee gefietst kan worden om de ploegen tijdens hun race aan te moedigen. Swapfiets is een snelgroeiend bedrijf dat inmiddels in veel (studenten)steden in Nederland, België en Duitsland is gevestigd. Bij Swapfiets huur je voor een vast bedrag per maand een fiets, inclusief kosten voor onderhoud. Gaat je fiets kapot, dan zorgt Swapfiets dat je zo snel mogelijk een weer werkende fiets hebt.

Suitable herenmode biedt voor zowel werk, vrije tijd en speciale momenten een passende outfit. Het geheim van het concept schuilt in de begrippen topkwaliteit, breed aanbod trendy merken, exclusief private label, uitstekende service en shoppen aan de hand van deskundig advies in een gezellige omgeving. Dankzij Suitable kan iedereen op de SIR betalen met onze prachtige Suitable munten!

La Trappe is een echte Trappist en omarmt actief de waarden die hierbij horen. Vanuit een innerlijke overtuiging gaat een monnik goed om met wat god ons gegeven heeft -mens en milieu- en niet omdat het een trend is. Met geduld, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de geheime recepturen van trappisten.  Dankzij La Trappe kan iedere bezoeker van de SIR genieten van de heerlijke bieren die La Trappe te bieden heeft.

Stayokay is een non-profit organisatie die zich inzet voor de gemeenschap. Duurzaam ondernemen is bekend terrein; het is verweven in onze organisatie en is zichtbaar in al onze hostels. Dankzij Stayokay hebben onze kamprechters ook een fijne plek om te overnachten met de SIR.

Bakkerij De Lekkerbek is een veelzijdige bakker van een breed assortiment aan vlaaien tot diverse artikelen in de eigen chocolaterie. Ook is Bakkerij de Lekkerbek benoemd tot de beste Nonnevotten bakker van Nederland 2018 benoemd. Dankzij Bakkerij de Lekkerbek kunnen alle bezoekers van de SIR genieten van heerlijke vlaaien!

Met mijn bedrijf Bourguignon Personeelswerken help ik human resource management of P&O afdelingen van bedrijven en organisaties tijdens periodes van pieken in het werk. Kennis inbrengen, een frisse blik. Trainingen geven, adviseren en het begeleiden van medewerkers. Eén op één, dicht bij de medewerker en de mens opereren. Vertrouwen winnen en waarmaken. Diensten waarmee ik u van dienst kan zijn: Uitvoerend Human Resource Management of Personeelswerk op interim basis.

DKC Totaaltechniek is een familiebedrijf in Wijchen (opgericht in 1962) gespecialiseerd in installatietechniek. Met de disciplines werktuigbouw, koudetechniek, elektrotechniek en meet- en regeltechniek maken wij installaties op maat voor alle voorkomende projecten. Op innovatieve wijze worden deze disciplines gebundeld met maar één doel: installaties die voldoen aan uw verwachtingen qua prestatie, energiezuinigheid en kostenbeheersing. Daarnaast leveren wij service & onderhoud voor alle gebouw gebonden installaties. Zo werken uw installaties energiezuiniger, voorkomt u storingen en gaan de installaties langer mee.

Weer

31.6 °C
Temperatuur
NO
Windrichting
06:09
21:18
Daglicht

Agenda

22-10 24-10
23-10 25-10 Financiële AV
26-10

Wie opent?

Maandag: Margot Donderdag: Wybren
Dinsdag: Timo Vrijdag: Margot
Woensdag: Bram