Loading...
Vereniging 2018-03-28T20:17:39+00:00

Algemeen

Met 400 leden, ruim 30 jaar aan historie en een eigen botenhuis aan het Maastrichtse water is Saurus dé vereniging voor de student die van zijn studententijd een wereldtijd wilt maken.
Of het nu dagelijks en op topsport niveau is, of alleen als de zon hoog aan de hemel staat: bij Saurus wordt er volop geroeid. Trainers, fitness-apparatuur en een goed uitgeruste vloot staan ter beschikking van iedereen die zich wilt wagen aan de roeisport, dé studentensport bij uitstek. Binnen enkele jaren kan een beginnende roeier zich opwerken tot de internatonale top.
Maar Saurus is ook volop een studentenvereniging: een eigen pand met kroeg, een rijke structuur aan genootschappen, jaarteams en commissies en de mogelijkheid om op elk moment in de boot te stappen, maken Saurus zelfs tot de meest complete vereniging van Maastricht.

Wil jij van je studententijd een wereldtijd maken? Wil jij sporten én gezelligheid? Biertje zonder buikje? Grijp je kans en kom roeien bij Saurus! Saurus biedt alle leden een kans om naast hun studie en het roeien ook andere ervaringen op te doen.

– Schrijf met scherpe pen artikelen voor ons verenigingsblad.
– Integreer in het Maastrichtse dispuutsleven bij één van onze genootschappen.
– Haal je familie naar Maastricht op onze Broertjes & Zusjes- of Ouderdag.

– Leer schuren, zagen, lijmen, schroeven en onderhouden van de roeiboten.
– Gebruik je gladde babbel als commentator bij grote roeievenementen.
– Breng de liefde in de vereniging: vul de Saurus-maag met goed eten met de Mensa-commissie
– Representeer de Koninklijke Nederlandse Roeibond op roeiwedstrijden door heel Nederland
– Word een jaar lang bestuurslid van Saurus en doe ervaring op als manager.
– Doe je eigen ding en maak van Saurus de mooiste vereniging van Nederland!

Saurus staat ook bekend om de activiteit van haar leden buiten de vereniging, zoals in de universiteitsraden en de organisatie van de INKOM.

Bestuur

Voorzitter Maaike van Griethuysen
Vice-voorzitter & Commissaris Extern Paulien Brandsen
Secretaris Chris Wolbers
Penningmeester Tom van Kraaij
Wedstrijdcommissaris Saskia Verhoef
Competitiecommissaris Luc Fey
Commissaris Intern Esmée van Lith
Sociëteitscommissaris Manon Scheltema

Commissies

Wil jij een eigen draai geven aan je tijd bij Saurus? Sluit je dan aan bij een van onze commissies! Samen met een groep mensen zet jij je voor een jaar (of langer) in voor een gezamenlijk doel binnen Saurus. Deel uit maken van een commissie zorgt voor een betrokkenheid bij de vereniging, maar draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo vergroot jij je mensenkennis bij de Soccie, en bereid je je organisatievaardigheden uit bij DE-WIAcie. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en stap eens op een commissielid af met wat vragen, wie weet vind jij de commissie die bij jou past!

Genootschappen

Binnen Saurus hebben mensen de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een genootschap. Een genootschap bestaat uit een groep dames of heren, die met elkaar en met andere disputen van Nederland regelmatig deelnemen aan activiteiten of samen borrelen. De genootschappen van Saurus organiseren, samen met het verticaal, jaarlijks de Disputen Roeidag. Op deze dag doen disputen vanuit heel Maastricht mee aan een roeiwedstrijd, waar zij de voorafgaande weken voor getraind hebben onder begeleiding van Sauriërs. De genootschappen die Saurus kent zijn M.H.G. Librium, H.G. Sunergos, M.D.G. Nynève en M.D.G. Linque.

Verticalen

Naast genootschappen bezit Saurus ook een Heren Verticaal, zijnde M.H.V. Viramitas. Bij dit verticaal sluiten herenjaarteams zich in hun geheel aan. Net zoals de genootschappen, doet het verticaal aan verschillende activiteiten van andere disputen binnen studerend Nederland mee. Het is daarnaast betrokken in het organiseren van de Disputen Roeidag.

Weer

25.2 °C
Temperatuur
ONO
Windrichting
05:34
21:36
Daglicht

Agenda

21-05 Cantus 23-05 Open Feest @ Complex
22-05 Diesdiner 24-05 Stranddag
25-05 Pre-gala

Wie opent?

Maandag: Maaike Donderdag: Chris
Dinsdag: Tom Vrijdag: Esmée
Woensdag: Saskia