Nabeschouwing Gent
door de middengroepen

Op zaterdag startten op een eerder bewolkte maar dan toch schitterende baan in Gent TJL met Henry Harrison en Till Wichmann in het LM2x-veld, waar het ‘wasmachine-effect’ van het water toch even wennen bleek; de Varsity is er niks bij. Gerard kon wél wat met datzelfde water, en bleef ‘lekker draaien’; hij pakte brons in het M1x-veld. Ten slotte mochten Camiel Coolen en Laurens Goderie, na een bescheiden tussennekje, aan de start verschijnen, waarmee zij hun eerste wedstrijd samen startten. Ook Anke Gielen trotseerde het wasmachinewater in een Phocas-Sauruscombinatie en ging afwisselend in Phocaspakje en onze prachtige lustrumkleuren het water over dit weekend.
We eindigden de dag met een wandeling door het mooie Gent (spreek uit ‘Hent’), gevolgd door onbeperkt curry en naanbrood.

De lichte pikken hadden misschien het derde bord curry moeten overslaan op zaterdag, want zondagochtend inwegen ging niet helemaal vanzelf. Gelukkig ontdekten ze dat je rechtsonder op de weegschaal het lichtst was en werd de laatste 100 gram ze kwijtgescholden ‘omdat ze toch wel hun best hadden gedaan.’
Het mocht helaas niet baten, want de enorme, doch lichte, carbon vin van de Europasaurus nam tijdens de race een flinke tak mee waardoor daar wat snelheid ingeleverd moest worden.

Gerard zette ‘s middags zijn snelle planga op en nam zich voor om het de Duitser van zaterdag eens moeilijk maken. Hij moest na 1000m toch zijn meerdere in hem erkennen en genoegen nemen met een tweede plek. Een verplichte foto en een onvrijwillige podium-gang later kon hij dan toch met een zilveren plak naar huis. ’s Middags raceten ook MGZ en MGL direct tegen elkaar in de series van het M2x-veld, waar MGL na een nek-aan-nekrace een fractie eerder de finish passeerde en met een nette 7de plek van het gehele veld hun weekend eindigden. Kortom: veel geleerd, hard gelachen, en brons en zilver mee naar huis. Tot de volgende!